Juleaften fejrer Linda Molnar med hele familien og med alt, hvad der hører sig til. Nytårsaften bliver mere stille og rolig. For delikatessen har leveret noget af en kraftpræstation i ugerne forinden.

Juleaften fejrer Linda Molnar, fra SuperBrugsen i Hvalsø, med hele familien og med alt, hvad der hører sig til. Nytårsaften bliver mere stille og rolig. For delikatessen har leveret noget af en kraftpræstation i ugerne forinden.

Vi glæder os til nogle travle måneder

ANNONCE: Mortensand-anretninger, julefrokoster og nytårsmenuer. Der er nok at tage fat på i Delikatessen i SuperBrugsen Hvalsø til to uger ind i det nye år. Og det glæder delikatesseleder Linda Molnar.

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen.

HVALSØ: Der venter nogle ekstra travle måneder forude. Men det har nu også sin charme, siger delikatesseleder Linda Molnar og appellerer til, at man er ude i god tid med sine bestillinger til højtiderne.

– Så kan vi noget mere og kan tilgodese så mange som muligt, siger hun.

Indtil dagen før Mortensaften – eller indtil der er udsolgt – kan man bestille Superbrugsen Hvalsøs menu bestående af udbenet and, hvide og brune kartofler, syltede agurker, rødkål og andesauce.

– Anden er til at komme ind i ovnen. Ikke mikroovnen, for så bliver den ikke sprød. Alt kan rent faktisk komme i ovnen, og efter 40 minutter er der mad. Til Mortensanden kan man tilkøbe æblekage til dessert.

To forskellige julefrokoster – og masser af tilvalg
Fra nu af og indtil midten af januar kan man vælge mellem to forskellige julefrokost-anretninger. På bagsiden af bestillingssedlen er der omkring 25 forskellige tilvalg, man kan supplere basis-anretningerne med.

– Antallet af kuverter kan man ændre til tre dage før levering. Skulle der mod forventning være noget, der ikke står på sedlen, så kom ned og lad os snakke om det, siger Linda Molnar.

Nytårsmenuen
Igen i år består SuperBrugsens nytårsmenu af fire retter; appetizers til at klokken 18, hvor de fleste skal høre Dronningens nytårstale, samt forret, hovedret og dessert. 

Forretten er en tatar af letrøget laks, hovedretten er oksemørbrad og teriyakimarineret kalvekæbe med fermenteret pebersauce og desserten er i år en mousse med æble og saltkaramel på sprød bund. 

– Vi har bestilt rigeligt ind og tager imod ordrer nu og indtil to dage før nytårsaften – eller indtil udsolgt. Jo mere man er i god tid, jo bedre. Sidste år solgte vi henved 550 kuverter og har bestilt ind til 200 mere i år.

– Vi har gode vinmænd i SuperBrugsen Hvalsø, der kan hjælpe med at finde gode vine og bobler til nytår. 

– Vi har også et rimelig bredt udvalg af juleøl fra specialbryggerier, som man kan servere til julefrokosten.

– Vores bedste sællert er stadig smørrebrød. Det kan man købe ved den betjente disk mandag til lørdag mellem klokken 11 til 15.30, fortæller delikatesselederen.

Juleaften fejrer Linda Molnar med hele familien og med alt, hvad der hører sig til. Nytårsaften bliver mere stille og rolig. For delikatessen har leveret noget af en kraftpræstation i ugerne forinden.

– Jeg kan godt lide det og gør det gerne, så så mange som muligt får en god oplevelse. Men jeg når som regel ikke at se fyrværkeriet ved midnat. Der er jeg faldet i søvn, siger Linda Molnar.


Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig