Vi satser på, at smørrebrød og sandwich er klar til klokken 10. Vi har også masser af mad ud af huset, stort set på daglig basis. Primært smørrebrød, siger Linda Molnar, fra SuperBrugsen i Hvalsø.

Vi satser på, at smørrebrød og sandwich er klar til klokken 10. Vi har også masser af mad ud af huset, stort set på daglig basis. Primært smørrebrød, siger Linda Molnar.

Vi kan lave stort set alt

ANNONCE
Delikatessen i SuperBrugsen kan levere mange forskellige selskabsanretninger. Også flere, end man kan finde på hjemmesiden.  Man skal bare spørge, fortæller delikatesseleder Linda Molnar.

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen

HVALSØ: Klokken seks møder den første medarbejder ind i Delikatessen i SuperBrugsen. Den sidste går hjem klokken 18, efter at have ryddet op og rengjort efter en rengøringsplan.

– Alt bliver ryddet, så vi kan gå i gang med produktionen næste morgen, fortæller delikatesseleder Linda Molnar.

– Det første, der bliver klargjort, er boller og flutes, der skal bages af, så de er sprøde og dejlige. Så skal der tjekkes datoer på det, vi står for.

– Sandwich og smørrebrød, som vi laver i dag, bliver mærket ned den efterfølgende dag. Vi vil gerne undgå at smide mad ud.

– Det meste af det, vi laver selv – frokostplatter, tærter, æbleflæsk, wienersalat mv. – har en holdbarhed på tre dage. Alt andet bliver fjernet, inden kunderne kommer. 

Så gøres tingene klar til varmeskabet, der bliver smurt smørrebrød og sandwich og andre ordrer bliver færdiggjort. 

Der bliver stegt frikadeller af mellem 20 til 30 kilo fars hver dag.

– Vi satser på, at smørrebrød og sandwich er klar til klokken 10. Vi har også masser af mad ud af huset, stort set på daglig basis. Primært smørrebrød, siger Linda Molnar.

Delikatessen laver også vegansk smørrebrød, eksempelvis en kartoffelmad med humus og purløg eller avocado og mandler.

– Vi prøver at imødekomme alle ønsker, så godt vi kan.

Salater og lune retter
I det faste sortiment er der altid broccolisalat og to slags pastasalat.

Delikatessen har også et pakkemarked, hvor man kan vælge to ting for 60 kroner. Her er der forskellige hjemmelavede salater, tre frikadeller, æbleflæsk mv, så man kan anrette en let frokost.

– Vi laver en varm ret hver dag – fra mandag til fredag. Onsdag er der altid stegt flæsk med persillesovs. Fredag laver vi lidt ekstra lækkert; glaseret skinke, flæskesteg osv.

Mange af kunderne vil helst have retter, som vor mor lavede dem, fortæller Linda Molnar.

– Brunkål med flæsk, gule ærter, gullasch med mos og en god hakkebøf med bløde løg.

Der er tre ansatte i Delikatessen, heraf to uddannede slagtere. Den 1. april starter der endnu en medarbejder.

– Hun er thailænder og har boet i Danmark i 25 år. Vi har talt lidt om, at vi godt kunne tænke os at lære at lave thailandsk mad. 

– Der ligger noget i støbeskeen. Vi kender bare ikke helt formatet endnu, røber Linda Molnar.

Mad ud af huset
Delikatessen kan blandt andet levere buffeter, frokostanretninger, komplette menuer, tapas, brunch og mad til receptioner.

– Vi vil rigtig gerne hjælpe folk med at holde deres fest. Man er velkommen til at komme ned og snakke med os. Rigtig gerne i god tid før arrangementet.

– Finder man ikke det, man søger på vores hjemmeside, må man gerne komme ned og spørge. For vi kan stort set lave alt, siger Linda Molnar.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig