Ny skoleleder i Kirke Hyllinge i Lejre

Billedetekst

Kirke Hyllinge Skole får ny skoleleder

1. august starter Jakob Sjørslev som ny skoleleder for Kirke Hyllinge Skole

KIRKE HYLLINGE: Til august er det ikke kun skolebørnene, der spændte møder op til et nyt skoleår. Også for Jakob Sjørslev bliver 1. august starten på et nyt kapitel i Lejre kommune, da han overtager posten som skoleleder på Kr. Hyllinge Skole fra Annemette Rosén. 

Jakob Sjørslev kommer fra en stilling som pædagogisk leder i Holbæk Kommune, hvor han har været leder både ved Jyderup skole og senest på Nr. Jernløse skole. 

Jakob Sjørslev bor i Holbæk og er 54 år. Han blev læreruddannet i 2008 og har siden arbejdet som lærer og leder i folkeskolen. 

Før dette arbejdede Jakob Sjørslev i det private erhvervsliv med revision og andre finansielle opgaver.

Læreruddannelsen er suppleret af diplomuddannelse i ledelse. Desuden er Jakob Sjørslev godt på vej med en masteruddannelse i Pædagogisk Ledelse og Læreprocesser. 

Jakob Sjørslev er et aktivt foreningsmenneske og har gennem mange år været fodboldtræner på både elite- og breddeniveau og har en UEFA A trænerlicens. 

En håndhest
Lajla Hornshøj lavede en masse med sin gamle hest i folden – der var indrettet til de to – så Pink bare kunne se på.
-Jeg startede jeg med at ae hende på afstand, så jeg ikke overskred hendes grænser. Efter to uger kunne jeg begynde at røre hende, og efter en måned red jeg på Laeca og havde Pink ved siden af som ”håndhest”.
-Lyset var slukket i hendes øjne; det er tændt nu. Jeg har også fået opbygget hendes tillid til andre mennesker. I dag er hun en fantastisk ridehest. Jeg har haft hende med til alt, og når jeg holder hende i hånden, så kan vi gå gennem ild og vand sammen.
-Fra starten var den vigtigste opgave at opbygge integritet, selvværd og tillid. Jeg gik rundt med begge heste i Hvalsø, så Pink kunne blive fortrolig med en masse ting. Jeg går meget op i, at det er et samarbejde. Det handler om tålmodighed, kærlighed og om at lytte og forstå min hest, siger Lajla Hornshøj, der har tilbragt mange timer med Pink i folden (med madpakke og kaffe) og i boksen med en bog i hånden.

Dressur
Efter tre år flyttede Lajla og Pink til en opstaldning i Kirke Eskilstrup. Her tog en af de andre hestepiger Pink under sine vinger og uddannede hende til dressurhest.
Til stævnerne, hvor Pink konkurrerede mod store heste, fik hun altid præmier med hjem.
-Jeg kunne stadig ikke ride hende pga. fysiske udfordringer og fik efterfølgende en 15-årig pige til at tage hånd om Pink og fortsætte hendes uddannelse i dressur- og springverdenen. Til ponystævnerne blev det også blev til præmier hver eneste gang.

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig