Den 1. april har Charlotte Wiberg været apoteker – udnævnt af Lægemiddelstyrelsen - i Hvalsø i ni år.

Den 1. april har Charlotte Wiberg været apoteker – udnævnt af Lægemiddelstyrelsen – i Hvalsø i ni år. 

Det er et kæmpe privilegium at være apoteker

ANNONCE
Med det følger også et stort ansvar, fortæller ejer og apoteker Charlotte Wiberg.

Tekst af Conny Probst. Foto Klaus W. Rasmussen

HVALSØ: Hver morgen klokken 8.45 ser de ansatte på Hvalsø Apotek og på apoteket i Tølløse hinanden over Skype. Det var en praksis, der startede under coronaen, og som man er fortsat med, fortæller apoteker Charlotte Wiberg.

– Personalet på de to apoteker er det samme – alle rokerer rundt. Under coronaen havde vi behov for fysisk at se hinanden, og det er vi fortsat med. 

– Det er en meget fasttømret personalegruppe; vi er hinandens makkere, og sammenhold og faglighed er vores styrke, siger hun.

Den 1. april har Charlotte Wiberg været apoteker – udnævnt af Lægemiddelstyrelsen – i Hvalsø i ni år. 

– Da jeg overtog apoteket, havde det et lidt ældre udtryk. Så det blev bygget helt om, og der blev væltet vægge, der kom nyt interiør, hæve-sænke skranker og handicaptrappe udenfor, så apoteket kunne blive lavet om til den moderne butik, den er i dag, som vores kunder fortjener. 

Det moderne, integrerede apotek i SuperBrugsen i Tølløse åbnede hun i påsken 2017. Uddeler i SuperBrugsen Tølløse, Henrik Lassen, var med fra starten og i det efterfølgende fælles samarbejde.

Personalegruppen består af 15 faguddannede farmaceuter og farmakonomer, en farmakonomelev samt to superdygtige og dedikerede chauffører, der blandt andet kører rundt med medicin. 

De er også bindeleddet mellem apoteket, borger, læger, plejehjem, og dyrlæger. Seks måneder om året kan man tillige møde to farmaceutstuderende.

– Vi er med til at uddanne næste generation. Jeg synes, vi har meget at bidrage med, siger Charlotte Wiberg.

Logistik
I baglokalet arbejder robotten Karla med at finde de ønskede lægemidler frem til kunderne.

– Vi har været superdigitaliserede i mange år. Det bevirker blandt andet, at man hver anden mandag skifter vores priser; vi skal altid have de billigste varer samt alternativer hjemme. Det er vi forpligtet til. Så er det op til kunderne at bestemme, hvad de vil have, forklarer Charlotte Wiberg.

Håndteringen af varerne – eksempelvis temperaturer og opbevaring – skal også dokumenteres. Her kommer der ofte uventet tilsyn og kontrol.

– Logistikken hos os er meget styrende i vores hverdag. Vi er her for alle borgere i Lejre Kommune, og står altid til rådighed for hjælp og vejledning. Det er et kæmpe privilegium, men også et kæmpe ansvar.

– Vi ser desværre nogle små apoteker, der har det svært. Men vi er superprivilegerede og heldige at arbejde i en by, hvor kunderne vælger os til. 

Rådgivning
– Vi har specialuddannede medarbejdere på Hvalsø Apotek, der har stor viden inden for veterinærmedicin, og apoteket har også et godt og indgående samarbejde med omegnens dyrlæger og dyreklinikker. 

– I det omfang, det er muligt, tilbyder apoteket også forskellige vacciner, som for eksempel influenzavacciner mv. 

Apoteket tilbyder også personlige samtaler om kundens medicin.

– Vi kan lide det, vi laver. Der kommer mange borgere herind, og det er et stort ansvar at være med til at gøre folk trygge og give dem et professionelt svar. 

– Vi bruger megen tid på samtaler og rådgivning og på at give et ægte råd ud fra vores erfaring og faglighed, siger Charlotte Wiberg.

– Alt personale bliver hele tiden efteruddannet, for der vil altid komme nye lægemidler og nye teknologier og viden. 

– Vi er altid på vej et sted hen; men det er også det, der gør det spændende. 

Lokalsamfundet
Charlotte Wiberg værdsætter den daglige kontakt med kunderne, blandt andet ved at stå bag apotekets skranke.

– Jeg er apotekets ansigt udadtil og sammen med mit fantastiske personale, gør vi alle vores bedste til, at vores kunder får den bedste service. 

– Det er en del af det at være apoteker i et lokalsamfund. 

Del denne artikel

Disse artikler kunne også være interessante for dig